Super simpele kwarktaart

Ingrediënten:

500 gram kwark

250 gram slagroom

50 gram hutenkase 

50 gram suiker + vanille suiker of merg 

500 gram vruchten naar keuze

rasp van een limoen of citroen 

5 el gelatine (gras gevoerd, bio rund) 

________________
Optie 1:

200 gram bloem

50 gram suiker + vanille

125 gr boter

1 eierdooier

 

 

optie 2:

200 gram koekjes 

100 gram gesmolten boter

Rasp van een limoen of citroen 

______________

eventueel als topping: wat (bevroren) fruit

 1 el gelatine en een beetje water


Deze heerlijke, frisse kwarktaart is makkelijk te maken en perfect voor elk moment van de dag. De combinatie van romige kwark, zachte vruchten en een knapperige koekjesbodem zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en fris.

 

Vruchtenlaag:

1. Verwarm de (diepvries)vruchten op een laag vuur in een pannetje. Laat ze zacht worden, maar niet volledig pureren, een paar stukjes geven een lekkere bite. Wil je een gladder resultaat? Ga er kort met een staafmixer doorheen.

2. Voeg 7 eetlepels gelatinepoeder toe, roer goed door en zet het vuur uit.

3. Laat het mengsel iets afkoelen en roer daarna de kwark en hutenkase erdoorheen.

Laat dit verder afkoelen terwijl je aan de bodem begint.

Koekjesbodem:

optie 1: 

mix de suiker en boter goed luchtig en voeg de eierdooier toe. Hierna mix je kort de bloem erdoor heen, druk dit mengsel op je springvorm onderkant en bak deze 12 minuutjes op 200 graden. 

optie 2:

4. Verkruimel ongeveer 200 gram koekjes (gebruik wat je in huis hebt) door ze fijn te stampen met bijvoorbeeld de onderkant van een glas.

5. Smelt 100 gram boter en meng dit door de kruimels. Druk het geheel stevig aan in een met bakpapier of plastic folie beklede springvorm.

 

Samenstellen:

6. Klop de slagroom met suiker stijf en spatel dit door het inmiddels lauwe kwarkmengsel.

7. Giet het mengsel over de koekjesbodem in de springvorm en laat de taart een goede 4 uur opstijven in de koelkast.

8. eventueel als topping: wat (bevroren) fruit kort in een steelpannetje met 1 el gelatine en een beetje water.

giet dit op de taart en zet nog even een half uurtje in de koelkast.

Geniet van je heerlijke, huisgemaakte kwarktaart!

Gezondheidsvoordelen:

Gezondheidsvoordelen van deze kwarktaart

✨Eiwitrijk: De kwark en hutenkase zitten boordevol proteïne, wat helpt bij spierherstel en je langer een verzadigd gevoel geeft.

 

✨Collageenboost: De gelatine is een natuurlijke bron van collageen, wat bijdraagt aan een gezonde huid, sterke nagels en soepele gewrichten.

 

✨Ondersteunt de spijsvertering: Gelatine kan helpen bij een gezonde darmfunctie en bevordert een goede vertering.

 

✨Natuurlijke antioxidanten: bosvruchten zitten vol vitamines en antioxidanten, die je immuunsysteem ondersteunen en je lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

👀 suiker is natuurlijk vreselijk ongezond en deze kan worden vervangen.
🍯 mocht je honing willen gebruiken zorg er dan wel voor dat je deze pas toevoegt als je mengsel lauw/koud is. 

Rating: 4.25 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.