Ingrediënten:
500 gram kwark
250 gram slagroom
50 gram hutenkase
50 gram suiker + vanille suiker of merg
500 gram vruchten naar keuze
rasp van een limoen of citroen
5 el gelatine (gras gevoerd, bio rund)
________________
Optie 1:
200 gram bloem
50 gram suiker + vanille
125 gr boter
1 eierdooier
optie 2:
200 gram koekjes
100 gram gesmolten boter
Rasp van een limoen of citroen
______________
eventueel als topping: wat (bevroren) fruit
1 el gelatine en een beetje water
Deze heerlijke, frisse kwarktaart is makkelijk te maken en perfect voor elk moment van de dag. De combinatie van romige kwark, zachte vruchten en een knapperige koekjesbodem zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en fris.
Vruchtenlaag:
1. Verwarm de (diepvries)vruchten op een laag vuur in een pannetje. Laat ze zacht worden, maar niet volledig pureren, een paar stukjes geven een lekkere bite. Wil je een gladder resultaat? Ga er kort met een staafmixer doorheen.
2. Voeg 7 eetlepels gelatinepoeder toe, roer goed door en zet het vuur uit.
3. Laat het mengsel iets afkoelen en roer daarna de kwark en hutenkase erdoorheen.
Laat dit verder afkoelen terwijl je aan de bodem begint.
Koekjesbodem:
optie 1:
mix de suiker en boter goed luchtig en voeg de eierdooier toe. Hierna mix je kort de bloem erdoor heen, druk dit mengsel op je springvorm onderkant en bak deze 12 minuutjes op 200 graden.
optie 2:
4. Verkruimel ongeveer 200 gram koekjes (gebruik wat je in huis hebt) door ze fijn te stampen met bijvoorbeeld de onderkant van een glas.
5. Smelt 100 gram boter en meng dit door de kruimels. Druk het geheel stevig aan in een met bakpapier of plastic folie beklede springvorm.
Samenstellen:
6. Klop de slagroom met suiker stijf en spatel dit door het inmiddels lauwe kwarkmengsel.
7. Giet het mengsel over de koekjesbodem in de springvorm en laat de taart een goede 4 uur opstijven in de koelkast.
8. eventueel als topping: wat (bevroren) fruit kort in een steelpannetje met 1 el gelatine en een beetje water.
giet dit op de taart en zet nog even een half uurtje in de koelkast.
Geniet van je heerlijke, huisgemaakte kwarktaart!


Reactie plaatsen
Reacties